Over ons

Een lange historie kort

In 1948 is oprichtster mevrouw Spierings in Heiloo begonnen met het geven van typecursussen aan huis. Destijds heette dit nog machineschrijven en gebeurde dit op zo’n mooie ouderwetse mechanische typemachine.

Na de overgang op de elektrische typemachine, werd in de jaren negentig de pc ingevoerd en is het typen volledig digitaal gegaan via een toetsenbord. Tegenwoordig is het leren typen een belangrijke vaardigheid en een onmisbare investering in het huidige digitale leven.

Vanaf nu kunnen we zeggen dat Dompvloet driekwart eeuw ervaring heeft in typecursussen.

Wie zijn wij

Onze enthousiaste en ervaren docenten weten precies hoe ze uw kind op een leuke manier kunnen leren typen. Wie zijn zij? Even voorstellen…

Jan Willem Stad

Meester Jan Willem geeft met veel plezier klassikale typecursussen. Leerlingen vinden hem aardig maar als het moet kan hij best een beetje streng zijn. Hij is ook de directeur van Dompvloet Typen. Hij zorgt voor de organisatie van alle typecursussen en onderhoudt het contact met de scholen, de typedocenten en de ouders. Als u Dompvloet Typen belt, appt of mailt, dan krijgt u meestal van meester Jan Willem een reactie. Privé: meester Jan Willem woont in Alkmaar, kan lekker koken en gaat graag naar Italië.

Ivonne Schouten

Ivonne Schouten docent Typen bij Dompvloet

Juf Ivonne leert met veel plezier en enthousiasme kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool hoe ze blind en met 10 vingers kunnen typen. Dat doet ze bij Dompvloet bijna elke dag. En al lang, sinds 2015. Daarvoor werkte ze bij de Rabobank. Ook leuk, maar typecursussen geven vindt ze nog veel leuker. Juf Ivonne heeft het altijd druk. Ze doet veel vrijwilligerswerk en ze is secretaris van verschillende verenigingen.

Hans Klepper

Meester Hans kan lesgeven als geen ander. Hij is bijna klaar met de Pabo. Typecursussen geven voor Dompvloet past daar goed bij. Dat doet hij in zijn woonplaats Beverwijk. Daar verzorgt hij de typecursus op de Panta Rhei, de Zeester en de Anjelier. Lesgeven is niet het enige wat typemeester Hans doet, hij is ook ICT-medewerker bij Team Sportservice in Haarlem. Als hij niet werkt, fietst hij graag. Goed om te weten: Hans heeft zijn eigen zoons Jens en Bram ook leren typen.

Josée Robbers

Juf Josée verzorgt regelmatig typelessen voor ons, vooral op scholen in Heiloo, Castricum en Egmond. Daar is ze heel goed in. Op Schoevers leerde ze professioneel typen dat ze in de praktijk bracht als management assistent, medisch secretaresse en team-assistent, om er maar een paar te noemen. Banen waar goed kunnen typen heel belangrijk was. Kennis overbrengen aan kinderen kan Josée ook, ze is jarenlang leerkracht geweest in het basisonderwijs. Juf Josée woont in Heiloo en heeft twee dochters.

Denise Schouten

Juf Denise is onze jongste docent. Maar vooral een natuurtalent qua lesgeven: na haar PABO-stage op het Kleurenorkest in Limmen kon ze daar meteen aan de slag als leerkracht. Ook de stage bij Dompvloet was zo’n succes dat wij haar meteen aannamen als docent Typen. Juf Denise woont in Akersloot, houdt van tekenen en schilderen, en ze voetbalt. Ook in haar vrije tijd geeft ze trouwens les: ze geeft voetbaltraining aan de JO-9. Kortom, juf Denise komt er wel, ze heeft het lesgeven in haar vingers.

Marco Ruis

Meester Marco staat niet voor de klas maar houdt achter de schermen de ‘systemen’ draaiende. Hij weet alles van computers en software. Daarom is hij verantwoordelijk voor het systeembeheer en de lescomputers. Ook verzorgt hij de cursistenadministratie en de website. Als meester Marco niet werkt, kijkt hij graag naar wielrennen en voetbal, het liefst AZ. Meester Marco woont in Alkmaar.